Θέματα

Καύση λίπους και προπόνηση για μεγιστοποίησή της

Καύση-λίπους-και-προπόνηση-για-μεγιστοποίησή-της

Καύση λίπους! Ό,τι όλοι θέλουμε ως αποτέλεσμα των προπονήσεών μας πριν και κατά τους θερινούς μήνες! Σμιλεύστε το σώμα σας, επιταχύνετε το κάψιμο λίπους (ή καύση λίπους) και μειώστε το χρόνο προπόνησής σας. Μόλις 15-20 λεπτά άσκησης εντατικής αντίστασης μπορεί να βοηθήσει στην ισοπέδωση της κοιλιάς σας σε 45 ημέρες, λένε ερευνητές από το πανεπιστήμιο Southern Illinois. “Το πρώτο σετ μιας άσκησης διεγείρει τις ορμόνες που ελέγχουν το μεταβολισμό σας αλλά και η πραγματοποίηση τριών ή περισσότερων σετ δεν θα βοηθήσει στην προσπάθειά σου παρπάνω», λέει ο συγγραφέας της μελέτης, Erik Kirk.

Ο John Beall, ένας πρώην Αμερικανός ναυτικός και personal trainer, σχεδίασε μια προπόνηση απώλειας λίπους με προπόνηση  20 λεπτών την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα. “Οι προπονήσεις αποτελούνται από ασκήσεις χωρίς ανάπαυση μεταξύ κινήσεων για να αυξηθεί ο καρδιακός σας ρυθμός”, λέει ο Beall.

 

Προπονήσεις για μέγιστη καύση λίπους , γρήγορα!

Προθέρμανση ή ζέσταμα με 2-3 λεπτά τρέξιμο. Κάνετε κάθε άσκηση για 45 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε 15 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, προχωρήστε στην επόμενη άσκηση. Ξεκούραση 1 λεπτό αφού κάνατε όλες τις ασκήσεις μία φορά, και στη συνέχεια επαναλάβετε τον κύκλο ασκήσεων άλλες δύο φορές.

Squats (Σκουότς) 

Μυς που ενεργοποιούνται: γλουτοί , τετρακέφαλοι, γάμπες και κολιακοί

Σημ: Σταματήσετε λίγο πριν οι μηροί σας να είναι παράλληλοι στο πάτωμα.

 

Βυθίσεις ή καθίσματα

Μυς που ενεργοποιούνται: γλουτοί , τετρακέφαλοι, γάμπες και κολιακοί

Σημ: Σταθείτε με τα πόδια σας περίπου στο πλάτος του ισχίου. Κάντε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός με το δεξιό πόδι σας και λυγίστε το δεξί γόνατό σας μέχρι ο μηρός σας να είναι παράλληλος προς το πάτωμα και το γόνατό σας να είναι υπό γωνία 90 μοιρών. Αντιστρέψτε την κίνηση, γυρίζοντας πίσω στη θέση εκκίνησης. Επαναλάβετε εναλλάξ.

Βυθίσεις ή καθίσματα

 

 

 

Mountain Climber

Μυς που ενεργοποιούνται: γλουτοί , τετρακέφαλοι, δικέφαλοι και κολιακοί

Σημ: Γονατίστε στηριζόμενοι στα τέσσερα (χέρια και πόδια όχι όμως ακουμπώντας τα γόνατα) , με τα χέρια ελαφρώς πιο ανοιχτά από τους ώμους σας. Ισιώστε το αριστερό σας πόδι και σηκώστε το δεξιό γόνατο προς το στήθος σας. Επαναλάβετε εναλλάξ.

 

mountain-climber

 

Ψαλίδια κοιλιακών ή Flutter Kicks

Μυς που ενεργοποιούνται:γλουτοί , τετρακέφαλοι, δικέφαλοι και κολιακοί

Σημ: Ξαπλώστε στην πλάτη σας και βάλτε τα χέρια σας δίπλα από τους γλουτούς. Σηκώστε τα πόδια σας 15 εκατοστά από το έδαφος και κρατήστε τα. Σηκώστε το αριστερό πόδι σε 45 μοίρες ενώ το δεξιό πόδι σας είναι ακίνητο και εναλλάσσετε τα πόδια σας. “Οι κινήσεις έκρηξης εναλλάξ των ποδιών, προκαλώντας το σώμα να παραμείνει ισορροπημένο βοηθά να κάψετε επιπλέον θερμίδες”, λέει ο Beall.

Ψαλίδια-κοιλιακών ή Flutter-Kicks

 

Bicycle Crunches ή ροκανίσματα

Μυς που ενεργοποιούνται: όλο το σώμα και κολιακοί

Σημ: Ξαπλώστε με τα πόδια σας στον αέρα και τα γόνατα λυγισμένα σε 90 μοίρες. Κρατήστε με τα δάχτυλά σας το κεφάλι σας. Φέρτε τα γόνατά σας στο στήθος σας. Ισιώστε το δεξί πόδι σας και γυρίστε το πάνω μέρος του σώματος προς τα αριστερά, φέρνοντας τον δεξιό αγκώνα προς το αριστερό γόνατο. Επαναλάβετε εναλλάξ.

 

Bicycle Crunches ή ροκανίσματα

 

Μείνετε συντονισμένοι για το 2ο κύκλο ασκήσεων.

Thanks to Mens’Health