Θέματα

H καλύτερη στιγμή για άσκηση και απώλεια βάρους

 Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για άσκηση;

Η γυμναστική θα βοηθήσει πολλούς να φθάσουν τους νέους στόχους απώλειας βάρους για το νέο χρόνο τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αλλά ασκείσαι την κατάλληλη στιγμή της ημέρας για το σώμα σου; Και ποια  είναι ηκαλύτερη στιγμή για άσκηση; Αν και θα πρέπει να εγγραφείς από σήμερα σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, όπως πολλοί γυμνάζονται ήδη για να κάψουν  τις extra θερμίδες από από τις εορταστικές διατροφικές ατασθαλίες, θα πρέπει να κάνεις αυτές τις πέντε κινήσεις κλειδί ώστε η προπόνηση να είναι το καλύτερο στοίχημά σου. Και οπωσδήποτε το να προπονείσαι την καλύτερη στιγμή για άσκηση είναι ύψιστης σημασίας.

Η καλύτερη στιγμή για άσκηση είναι η ..

Η απώλεια βάρους και η απόκτηση ενός σώματος fitness είναι ένα από τα πιο κοινά και στοιχήματα του νέου έτους και του καλοκαιριού που πλησιάζει, αλλά και είναι δύσκολο να διατηρηθεί. Εάν αγωνίζεσαι σκληρά να πετύχεις αυτό το στόχο με HIIT προπονήσεις στις 6.00 π.μ. ή είσαι στον πειρασμό να παραλείψεις τη γυμναστική μετά την εργασία, μπορεί να είναι επειδή δεν ασκείσαι την κατάλληλη στιγμή για το σώμα σου. Θα αναρωτιέσαι τώρα ποια είναι η καλύτερη στιγμή για άσκηση ή η πιο κατάλληλη; Όταν πρόκειται για άσκηση, μπορούμε να χωριστούμε σε δύο ομάδες – τα «πρωινά πουλιά» και τις «κουκουβάγιες» – και δεν προσπαθούμε να αγωνιστούμε που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να μείνετε παρακινημένοι.

Axion-Gym-workout-plan

Although there is no right or wrong time to exercise, there is a time of day when your body and mind are in full working order and you can get the most out of your workout.

Ben Bulach, training specialist from fitness app Freeletics

 

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς;

Σύμφωνα με τον Bulach, η πρωινή προπόνηση είναι πιθανόν να είναι καλύτερη για εσένα.

«Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο αφού έχουν προπονηθεί πολύ κοντά χρονικά με την ώρα πριν να πάνε για ύπνο, επειδή το επίπεδο αδρεναλίνης τους είναι υψηλό, ο εγκέφαλός τους είναι ενεργός και είναι δύσκολο να χαλαρώσεισει το σώμα και το πνεύμα», εξήγησε. Αυτό οδηγεί στα γνωστά προβλήματα του καταβολισμού και της μη έγκαιρης μυικής ανάρρωσης.

“Εάν το πρόγραμμά σου το επιτρέπει, δοκίμασε μια πρωινή προπόνηση και σύγκρινε τον ύπνο σου όταν προπονείσαι το πρωί με τον αντίστοιχο μετά τη βραδινή προπόνηση.”

Αν έχεις μόνο χρόνο να ασκήσαι το βράδυ, να είσαι προσεκτικός/ή σχετικά με το είδος της άσκησης που κάνεις.

Προειδοποίησε: “Οι άνθρωποι παρατηρούν επίσης διαφορές μεταξύ cardioπροπόνησης και άρσης βαρών:

Μετά το cardio , κοιμούνται βαριά, ενώ μετά την άρση βαρών είναι πολύ ενεργοποιημένοι πριν πέσουν για ύπνο.”

 

 

Gym workout plan: η καλύτερη στιγμή για άσκηση είναι η πρωινή

Axion Gym Τιp : Η πρωινή προπόνηση είναι η καλύτερη εάν δυσκολεύεσαι με τον ύπνο

 

Δεν μπορείς να επικεντρωθείς και να ακολουθήσεις την προπονητική ρουτίνα;

Ο Μπουλάχ εξήγησε ότι υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους η άσκηση το πρωί αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα.

«Πρώτον, η δύναμη της θέλησης είναι ισχυρότερη το πρωί και, δεύτερον, σταματά άλλα πράγματα να παρεμποδίζουν την προπόνηση».

“Μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας, το μόνο που θέλεις πραγματικά είναι να πας στο σπίτι για ξεκούραση. Ακολούθως το βράδυ έξοδος για δείπνο και την επόμενη ημέρα καταλήγεις να εργάζεσαι ως αργά.

Όλα αυτά τα απροσδόκητα συνεχίζουν να παρεμποδίζουν τη ρουτίνα της προπόνησής σου. Κάνοντας την προπόνησή σου ως το πρώτο πράγμα το πρωί, μπορείς ακόμα να συνεχίσεις την καθημερινή σου ρουτίνα. Έτσι δε να χρειάζεται να τη χρησιμοποιήσεις ως δικαιολογία για την παράλειψη της προπόνησής σου. Την προπόνηση που πρέπει να κάνεις ευλαβικά για να πετύχεις τους στόχους για ένα fitness σώμα το 2018».

Υπάρχει και ένα άλλο bonus για να έρθεις στο γυμναστήριο το πρωί. “Εάν σε ενοχλεί η ουρά για τα βάρη, το γυμναστήριο κανονικά θα είναι λιγότερο γεμάτο τις πρωινές ώρες”. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ολοκληρώσεις την προπόνησή σου χωρίς διακοπές και να εξοικονομείς χρόνο. Άρα η καλύτερη στιγμή για άσκηση μέσα στη μέρα είναι το πρωί.

 

To μόνο που χρειάζεσαι λοιπόν είναι μία καλή συνδρομή γυμναστηρίου και πρωινή κατά προτίμηση προπόνηση.

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>