1. ΚΡΕΑΣ (χοιρινό και μοσχαρίσιο). Το κρέας αποτελεί βασική πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου. Συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος του εμβρύου.
2. ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυλλικό οξύ καθώς και αντιοξειδωτικά στοιχεία.
3. ΓΙΑΟΥΡΤΙ. Πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο για τη σωστή ανάπτυξη των οστών του εμβρύου.
4. ΒΡΟΜΗ. Βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας καθώς περιέχει πολλές φυτικές ίνες.
5. ΑΥΓΑ. Τροφή γεμάτη πρωτεΐνη, φυλλικό οξύ και σίδηρο.
6. ΣΟΛΟΜΟΣ. Στο σολομό συναντάμε τα Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται με μέτρο λόγω των υψηλών επιπέδων υδραργύρου που περιέχει.
7. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ. Άλλη μια κατηγορία τροφίμων που περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα καθώς και πρωτεΐνη, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως το μαγνήσιο.
8. ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ. Περιέχουν βιταμίνη c, B1 κ Β6, β-καροτίνη, σίδηρο και κάλιο.
9. ΟΣΠΡΙΑ. Δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή της εγκύου διότι αποτελούν άλλη μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης(ιδιαίτερα για όσες δεν αγαπάνε το κρέας).
10. ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ, οι οποίοι μαζί με την κατάλληλη ποσότητα νερού(6-8 ποτήρια ημερησίως), βοηθάνε στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού.
Δευτέρα - Παρασκευή
5:30 - 23:30
Σάββατο
7:00 - 21:00
Κυριακή
8:00 - 14:00