Θέματα

6 πειστικοί λόγοι για να ξεκινήσετε γυμναστική σήμερα

Το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο μπορεί να είναι τόσο φυσικό για κάποιους όπως το ντους ή το φαγητό. Αλλά για τους περισσότερους από εμάς, είναι κάτι που προσπαθούμε να ξεθάψουμε την ενέργεια να το κάνουμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Γνωρίζουμε τους λόγους οι περισσότροι από εμάς για τη μετάβαση στη “γυμναστική” περίοδο, αλλά μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας ο καναπές και η τηλεόραση φαίνονται πολύ πιο φιλόξενοι.

Παρά τη φυσική μας τάση προς χαλάρωση όποτε είναι δυνατόν, υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για να πάτε στο γυμναστήριο, ακόμα και όταν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι απολύτως τίποτα.

 

1. Το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει μακροπρόθεσμα.

Το σώμα σας μπορεί να αισθάνεται πονεμένο και επώδυνο αμέσως μετά την άσκηση. Αλλά η ενδυνάμωση του σώματός σας, το διατηρεί ώστε να εμποδίσει την όποια ασθένεια και αποτρέψει από το να γίνει αδύναμο.

Η άσκηση δεν ενισχύει μόνο τους μυς σας, ενισχύει επίσης την καρδιά και τα οστά σας, μειώνει την αρτηριακή σας πίεση και, φυσικά, μειώνει το σωματικό λίπος.

 

2. Θα βελτιώσει τις σχέσεις σας.

Στους ανθρώπους αρέσει το σέξι – είναι γεγονός. Μας αρέσει να βρισκόμαστε γύρω από σέξι ανθρώπους. Αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο, σε βοηθά να γίνεις πιο σέξι.

Θα αισθάνεστε πιο σίγουροι όταν μιλάτε με τον/τη σύζυγο, έναν φίλο ή έναν συνεργάτη σας. Θα έχετε επίσης περισσότερη ενέργεια για να είστε γύρω από περισσότερους ανθρώπους στη ζωή σας. Θα θέλετε να βγείτε έξω πιο συχνά και να είστε κοινωνικοί παρά να καθίσετε μέσα. Η άσκηση μας δίνει ένα σώμα που μπορούμε να νιώθουμε πιο ελκυστικοι με τον/τη σύζυγο/φίλη-ο μας ή με άλλα άτομα, και η προστιθέμενη ενέργεια και ευκινησία στον σάκο δεν βλάπτει.

3. Θα νιώσετε καλύτερα.

Είναι μια καλή αίσθηση να βγείτε προς και από το γυμναστήριο – τουλάχιστον πολύ καλύτερο συναίσθημα από το περπάτημα μέσα. Όπως ανέφερε ο Elle Woods , αυτό το χαρούμενο συναίσθημα διαρκεί επειδή προκαλεί στο σώμα σας να απελευθερώσει τις γνωστές ευχάριστες ορμόνες: τις ενδορφίνες.

Οι ενδορφίνες αλληλεπιδρούν με τους υποδοχείς του εγκεφάλου σας για να μειώσουν την αίσθηση του πόνου σας, με αποτέλεσμα ένα ευφημικό και αναζωογονητικό συναίσθημα. Γιατί να παίρνετε φάρμακα ή ποτά όταν το σώμα σας μπορεί να δημιουργήσει τη δική του χημική παρασκευή της ευτυχίας;

 

4. Θα βελτιώσει τον ύπνο σας.

Πολλοί από εμάς καταλήγουμε σε αριθμό βοηθημάτων ύπνου ή συνταγογραφούμενου φαρμάκου για να περάσουμε έναν καλό ύπνο.

Η άσκηση, από την άλλη πλευρά, ελαστικοποιεί το σώμα φυσικά, χωρίς να καταφεύγει στη διφαινυδραμίνη ή στο Xanax.

Το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο, και οδηγεί σε βαθύτερο ύπνο.

 

5. Θα έχετε λιγότερο άγχος.

Μερικές φορές είναι αγχωτικό και μόνο το να φτάσετε στο γυμναστήριο.

Μπορεί σίγουρα να είναι μια διαδικασία ( τοποθέτηση ρούχων στο γυμναστήριο, προετοιμασία (κλειδαριές αποθήκευσης αντικειμένων και να φορέσετε τα ακουστικά κλπ) και φυσικά να πάτε στο γυμναστήριο, το οποίο μπορεί να είναι λίγα λεπτά με τα πόδια ή ένα ταξίδι με το λεωφορείο και το αυτοκίνητο ή το τρένο. Επίσης η αναπόφευκτη σύγκριση με άλλα άτομα πιο καλλίγραμμα μπορεί αρχικά να σας αγχώσει. Η ανταμοιβή όμως όταν θα αρχίσετε να παρατηρείτε τη διαφορά της μετά γυμναστικής περιόδου πάνω σας, θα σας ανταμοίψει πολλαπλάσια.

Τέλος να αναφέρουμε την εκτόνωση του άγχους μας μέσα από τη γυμναστική, καθώς νους υγιής εν σώματι υγιή.

 

6. Δίνει ώθηση στην αυτοεκτίμησή σας.

Εάν έχετε ξεκινήσει τη γυμναστική, όταν η θερινή σεζόν πλησιάζει, θα είστε σε θέση να ασχολείστε με το σέξι μπικίνι σας ενώ οι άλλοι θα φορούν το ολόσωμο μαγιό τους, και θα νιώσετε αρκετά καλά για αυτό.

Πηγαίνοντας στο γυμναστήριο θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο τζιν που φορούσατε πριν από δύο χρόνια και που έχετε κρατήσει νοσταλγικά.

Η αυτοπεποίθηση είναι εγγενώς συνδεδεμένη με το πώς φαινόμαστε και δυστυχώς σε αυτόν τον κόσμο, όλοι συγκρίνουμε και κρίνουμε τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικές εμφανίσεις.

Η άσκηση θα σας βοηθήσει να νιώσετε σαν να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον κόσμο καλύτερα και θα λάμψει η εσωτερική σας αλλά και η εξωτερική ομορφιά σας.

 

Γι’αυτό ξεκινήστε τη γυμναστική σήμερα. Με 159€ ετήσια συνδρομή στο #AxionfitnessClub.

ΑΡΧΙΚΗ